Dramatisk honung

fredag, april 07, 2006

Hur man genomför en perfekt försäljning

Del 1


Alla vet vad en säljare gör men alla vet inte vad som gör en säljare. Det vet faktiskt inte D.H. heller. Vi ska försöka reda ut en del begrepp i den här artikeln så att man med rent samvete kan gå ut på stan senare och säga: -Ett fyrfaldigt leve för uppfinningar!



En vardag ur säljaren Tords liv

En helt vanlig säljare (vi kallar henne för Tord) går upp på morgonen runt 15.30. Hon borstar tänderna som alla andra människor. Men innan hon gör det händer något underligt. Ögonlocken rabblar upp dagens kurs på börsen utan och innan. Det ger Tord en alldeles perfekt utgång för morgonens strapatser. Tord sätter sig vid sängkanten (efter tandborstningen) och sjunger en Italiensk visa som handlar om försvunna tegelstenar - helt normalt. Detta ger henne ytterligare styrka och mod för dagen. Efter versandet är det dags för en sedvanlig frukost som betår av följande:

1 daggmask

Nu är morgoncykeln fullbordad. Naken beger sig Tord ut i gryningen, sätter sig på sin snowracer, lägger ett mynt i fickan, vänder sig om och börjar blåsa. Ja till och med koltrastarna hjälper till. Detta ger fordonet fart bakåt och efter sex timmar är Tord på sin arbetsplats.

Så här gör Tord varje morgon. Utan undantag. Vad Tord gör efter att han parkerat snowracern utanför jobbet. Det får vi se nästa gång.

/Red1