Dramatisk honung

tisdag, april 18, 2006

Hur man genomför en perfekt försäljning

Del 2


Vi fick se hur säljaren Tord startade sin dag i den förra delen och här kommer fortsättningen.

En vardag ur säljaren Tords liv

När Tord har parkerat sin snowracer nickar hon förnöjt åt sig själv, stolt över hur hon har parkerat sitt åk bredvid chefens sparkcykel. Med raska steg går hon mot entrén och när hon kommer fram till dörren stannar hon upp, som alltid, och blåser på fönstret. Det har blivit till en ritual. Skulle hon inte göra det tror hon att hela byggnaden skulle välta mitt i hennes ansikte. Hon öppnar dörren och går in.

Väl innanför traskar hon till receptionisten. Han heter Helge och är 86 år. De har tidigare varit gifta men skilde sig efter endast 43 år - han hade för stor mage. De skakar hand som vanligt och sedan går Tord vidare till hissen som ligger på 7e våningen. Tord går in i hissen och trycker på alla knappar och går sedan ut igen, med ett litet leende på öronen. Hennes rum ligger precis bredvid hissen. När hon kommer in i sitt rum öppnar hon alla skrivbordslådor och häller ut sin väskas innehåll i dem. Idag hade Tord bara en flaska gröt i sin väska, som var gul.

Sedan är det dags att börja jobba. Hon tar fram sitt kundregister och lägger sedan tillbaka det. Lyfter luren och slår sedan, på måfå, in ett nummer och väntar på svar. Varje gång någon svarar lägger Tord på luren. Det är ett av skälen till varför Tord är så framgångsrik som säljare. Hon slipper tala med sina kunder, hon skickar bara fakturorna som är livstidsbindande.

Klockan 12.00 är det lunch.

Fortsättning följer...

1 Comments:

  • Hehe skruvat var ordet ;)

    By Anonymous Anonym, at 13:47  

Skicka en kommentar

<< Home